Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:11 | November 30, 2015

DIY – coconut oil

DIY

Jag är helt tokig i kokos. Allt jag har är kokos, från schampoo till parfym. Något jag brukar göra är min egen kokosolja. Oftast brukar jag smörja min kropp samt ansikte med den, man blir len och får sån himla fin glow. Men jag brukar också använda kokosolja i håret, antingen innan eller efter duschen. Här får ni en DIY på hur jag går tillväga!

Allt du behöver är en skål, en kastrull med varmt vatten och såklart – kokosolja. Jag använder mig av Kung Markatta, den är kallpressad virgin och naturligtvis ekologisk. Konsistensen är fast vilket jag inte föredrar när jag smörjer in mig.

Jag tar en tesked kokosolja och lägger det i en skål.

Sedan värmer jag upp vatten i en kastrull och värmer upp oljan i ett vattenbad. Jag låter alltså skålen vara i kastrullen på vattnet så att oljan värms upp och blir flytande. Resultatet ser ni på bilden ovan!

Sen är det bara att smörja in sig!! Jag försökte visa med hjälp av bilden vilket fint glow man får, hoppas ni ser lite.
Oljan absorberas lätt in i huden utan att kännas fet och man blir SÅ len. Efter duschen brukar jag även använda kokosolja istället för hårolja i mina toppar, men viktigt att veta är att det bara behövs lite. Annars riskerar håret att se fett ut. Man kan använda kokosolja till hur mycket som helst, så det är bara att tuta och köra. Så kanske ni blir lika förälskade i det som jag är!! Xx


5 kommentarer5 kommentarer om “DIY – coconut oil”

  Hej! Åh vad glad jag är att du har en blogg ? så kul!! Min fråga är om du kan göra ett inlägg där du berättar vilken kamera du använder, fototips, redigering, etc. Du tar såå fina bilder Matilda!! Kram

  Reply

  Ååh vad jag blir glad!! Tack att du kommenterade, betyder mycket❤️ det ska jag absolut göra, asap!! Xx

  Reply

  Meen!! Blir så himla glad!! Att du tar dig tid att kommentera betyder så mycket❤️ Xx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här