Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:31 | December 23, 2015

Vardagsmotion – Cykla!

Okej, att snön inte har kommit än är så tråkigt. Men någonting positivt är att man fortfarande kan cykla!! Nu kanske ni tänker, vadå cykla.. NU? men då säger jag JA! jag började ta cykeln till jobbet i somras och det slutade med att jag tog den varje dag även om jag kunde få skjuts eller liknande. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att få in motionå i vardagen. Och att få lite tid för sig själv också. När det kommer en sån dag då det är omöjligt att få in ett pass på gymmet kan din dagliga cykeltur ge dig den fysiska aktiviteten du behöver dagligen. Jag är själv sugen på att skaffa mig en ny cykel, jag har en sliten från tiden i USA. Alltså från 2008. Och nu har jag hittat en sida med bra priser, så ville dela med mig hihi. Och det är denna, http://www.bjoornscykel.se/. Jag är inte alltid så bra på att övertyga och förklara varför någonting är bra. Så nu gör jag det enkelt med en kort lista. 

  1. Man får bättre kondition! ​Vem vill inte ha en bra grundkondition som gör att man orkar med det lilla extra på träningspasset eller i vardagen?
  2. ​Bra för hjärtat! ​Vi måste ta hand om kroppens viktigaste muskel. Det finns till och med forskning som visar att risken för hjärtinfarkt kan halveras om du cykelpendlar regelbundet istället för att ta bilen.
  3. ​Starkare lungor! ​= Bättre hälsa
  4. ​Bra för knän och leder!​ Det är tyvärr ganska vanligt att människor har problem med sina knän, ser du till att din cykel är anpassad efter din längd är det väldigt skonsamt att cykla för kroppen.
  5. ​Du är en miljövän!

Ärligt talat, är det bara jag som blir sugen att hoppa på en cykel och ta en tur nu??

Ps. Ett bra sätt att se en ny stad eller ett nytt ställe man är på är att ta cykeln. Ett av de bästa minnen jag har från vår resa till cali i höstas var när jag och min syster hyrde cyklar och tog oss in till Venice Beach. Och blev bruna på köpet, tjoho 😉

Xx


1 kommentarerEn kommentar om “Vardagsmotion – Cykla!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här