Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:32 | May 15, 2016

Q&A about Caribbean

Q&A

Hade varit så roligt med en Karibien island hopper-guide! (Du kanske har gjort en sådan?) Hur länge var ni iväg? Hur var det att resa med din pojkvän, så länge? Trots att ens partner oftast även här ens bästa vän och man vill uppleva allt med den personen, fanns det några nackdelar? Tänker för att man blir så låst i den personen och beroende av varandra på ett helt annat sätt. Bo på varandra i en sådan lång period. – Jag vet! jag ska göra en mer utförlig guide om alla öar när jag har tid, promise. Och till frågan om hur det var att resa med min pojkvän, det var det absolut bästa jag kan tänka mig. Han är verkligen min bästa vän, min andra halva. Vi har så roligt tillsammans och det hade vi även om vi var med varandra konstant i tre månader. Klvart att det kan bli lite mycket ibland. Och vi små bråkade någon gång, men det är sånt som går över. och sånt som hade hänt oavsett vem man reste med. Det är faktiskt den enda nackdelen jag kan komma på, att det ibland kan bli påfrestande. Många säger ju att när man reser tillsammans så märker man om man passar ihop eller inte. Och jag håller med. Denna resan gjorde mig bara ännu mer säkrare på att Rasmus är den rätta för mig. Och jag är SÅ glad att jag valde att åka med honom och inte själv.

Bokade ni boende via Airbnb? Hur var det? Jag uppfattar hela grejen/bokningssidan som lite otäck. Någon budget plan? Viktigast: Hur fick ni ihop pengarna? Jobbade och levde snålt? Har du några tips? Hur gick ni väga för att boka resan? Bokande ni bara flygbiljetterna dit/hem och resten sköttes där&då? Vi bokade faktiskt bara via Airbnb, alla värdar är verifierade och nästan alla har omdömen. Så det finns inget otäckt med det. Det är bara att läsa vad alla andra tycker så får man ju ett hum om personen innan man bokar. Vi var jättenöjda med sidan. Vi jobbade innan vi åkte och sparade vid sidan om. Mitt enda tips är att lägga undan, jag lägger hellre undan pengar än att shoppa tex. Jag har ju ett mål att resa, då ser jag till att tänka på det. Vi bokade bara flygbiljetten dit och första boendet i en vecka. Resten skötte vi där nere. Hembiljetten köpte vi 10 dagar innan vi åkte hem ungefär.

Vad gör man på så många öar i Karibien? Var inte alla nästintill likadana? Favorit-ö? Alla öar var faktiskt sjukt annorlunda från varandra. Det beror nog på att vissa var franska, vissa holländska osv. Även miljön och naturen varierade väldigt mycket. Vad gjorde vi? vi tog dagarna som dom kom. Upptäckte nya ställen, stränder och hav. Hittade på utflykter. Lite allt möjligt, sån himla svår fråga att svara på. Mina favorit öar är Aruba, St. Barths och St. Lucia. Alla är väldigt olika och väldigt charmiga på sina egna sätt. Måste tillbaka en dag! xx


1 kommentarerEn kommentar om “Q&A about Caribbean”

    Hejhej! Är jättesugen på att göra en liknande resa och se de olika öarna, verkar helt fantastiskt! Just nu är jag lite osäker på hur länge jag kommer kunna vara borta, såklart på grund av pengar. Men hur är priser i jämfört med Sverige? Och (nu är det såklart olika för alla) men ungefär vad behövs för en månads resande?
    Kram! ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här