Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:44 | August 4, 2016

PART 1 – TAN + TRAVEL

Q&A
SOLNING + FRÅGOR KRING DET

Använder du alltid sololja eller kör du nån gång spf? Jag solar faktiskt 50/50 med och utan sololja. Den sololja jag använder har också spf i, woho!

Har funderat på att beställa produkter från Bali body och undrar hur det fungerar med frakt angående pris och tid. Även om det tillkommer någon tull, är det värt det? Så kul! Jag tror att det brukar ta runt 7-15 dagar att få paketet. När det gäller frakt, jag förstår mig inte riktigt på det, haha. Ibland får jag betala frakt och ibland inte. Så håll tummarna! Och till pris, frakt beror på hur mycket varan kostar. Jag gillar deras produkter, vilket ni säkert vet – så för mig är det värt det!

Hur kan du vara så brun? Du har helt perfekt bränna!! ? åh tack fina! jag vet inte faktiskt, har tur med mitt pigment, och det är la grunden till att jag har en bränna året om.

Jag skulle gärna vilja veta hur du solar när du åt utomlands, jättekonstig fråga kanske haha. Men typ mer hur din “rutin” ser ut. Om du typ använder solskydd (vilken faktor isf) x antal dagar och sen avslutar med olja typ. Ja men du förstår min point ? Använder du aftersun/någon speciell lotion? Du får verkligen fantastisk färg! Och hur redigerar du så att man ser din fina brunafärg? Jag tycker alltid man blir orangea om man ska försöka framhäva sin bruna färg. Åh jag känner på mig att du kommer bli besviken med mitt svar, för jag har absolut ingen aning! Jag bara kör. Ibland kör jag med sololja – ibland inte. Jag tycker ärligt talat det är SÅ tråkigt att ligga och sola så ligger sällan i sträck. Jag är faktiskt dålig på att smörja in mig efteråt också, men försöker bli bättre!! Då använder jag dock ingen speciell aftersun. Jag kör bara på en vanlig lotion. Prova att sänka värmen i bilden lite kanske? med mycket värme är det lätt att se orange ut.

RESOR

Vad är dina bästa tips för att spara pengar och kunna resa så mycket som du gör? tänka över dina prioriteringar, allt handlar om det. Vad man vill prioritera – jag har alltid prioriterat att spara pengar till att resa. Så då kanske jag inte köper den fina, dyra väskan jag också är sugen på. Sedan hjäper det verkligen att ha ett enskilt konto. Jag hade ett innan karibien som hette “karibien” och jag blev så taggad och motiverad när jag såg att pengarna ökade på det.

Reste du lika mycket när du gick på gymnasiet och hur fick du det att gå ihop både tidmässigt men särskilt pengamässigt? Jag reste kanske två gånger/år när jag gick på gymnasiet. IGEN – prioriteringar. Och tid, jag åkte på loven!

Hur gjorde ni med boende i Grekland?? Bokade ni innan( genom vilken sida isåfall) eller gick ni runt och frågade på olika hotell. Var set dyrt att bo där?? Äta?? Vi kikade på hemsidor som booking.com, hotels.com och airbnb.com – sedan hittade vi ett hotell via instagram. Det var la relativt dyrt att bo där – beroende på vad man har för standard. Finns såklart billiga boenden också, titta då lite utanför stan. Samma gäller med mat, det är dyrare i centrum än utanför!

Vilket flygbolag flög ni med till Karibien? Vi flög med Norwegian till Puerto Rico och hem ifrån Aruba.

Hur bokade du din greklandsresa? Hotell för sig & boende för sig? Berätta gärna så mycket du vill & kan angående det ? Jag åkte ner till Ios där Ellie hade boende så sov jag hos henne en natt. Vi bokade boende samma dag i Santorini, via booking.com och i Mykonos hade vi redan planerat boende innan vi kom dit. Så det går att boka samma dag, oftast – men det finns inte mycket utbud. Smartare att boka i förväg så man blir nöjd med boendet och priset. Jag bokade min flygbiljett en vecka innan. Och några dagar innan jag åkte hem bokade jag hembiljetten.

Vad hade ni för budget under er resa i Karibien? Jag spenderade runt 60 000kr där nere, lite mer lite mindre – minns inte 100%.

Kan du inte tipsa/skriva om hotellen ni bodde på? Vad de hette och pris m.m! I Karibien bodde vi aldrig på hotell, vi bodde alltid via Airbnb i t.ex lägenheter.

Vilka platser besökte ni? Vilka av dem var “värda” att besöka och vilka var inte? Vilka ställen skulle du besöka om du fick åka tillbaka? Vi besökte Puerto Rico, St.Martin, St.Barths, Guadeloupe, Martinique och Aruba. Jag skulle inte åka tillbaka till Guadeloupe, jag pratar inte Franska så det var helt omöjligt att göra sig förstådd – nästan ingen vi träffade pratade engelska. Sedan fastnade jag inte för den ön, den var inget speciellt i jämförelse med de andra. St.Barths och Aruba är ett måste för mig att åka tillbaka till! Men jag hade även velat åka tillbaka till Puerto Rico för att se mer. Och jag gillade verkligen St.Lucia – dit hade jag velat åka tillbaka till också. Så fina människor där!

Vilken period tror du är bäst att resa i Karibien? Oj, jag vet inte. Jag var dock väldigt nöjd med perioden vi åkte i. Åker man på vår sommar är det hurricane season där och i t.ex Aruba står vinden helt stilla så dom sitter i havet och svalkar sig HELA DAGEN. Så beskrev en tjej det till oss, haha.


3 kommentarer3 kommentarer om “PART 1 – TAN + TRAVEL”

  Okeeeeeeeeej dör för din Karibien resa!! SNÄLLA kan du göra ett helt inlägg om den resan? Hur det kom sig att du åkte dit, hur mycket hela resan gick på, hur länge ni stannade på varje ställe, hur ni åkte vidare från varje ställe osv. Skulle verkligen uppskatta det SÅ mycket! Vet att du har skrivit om den resan tidigare och även på denna frågestund, men tänkte om du ville ge den resan ett långt inlägg med all info som bara går? ? Skulle vilja veta allt mer detaljerat liksom, hur mycket flygbiljetterna kostade, alla boenden osv ?

  Reply

  Åhh, jag missade din frågestund men hoppas du vill svara här bland kommentarerna ändå ? jag har också en del frågor just kring solning, din solbränna är som sagt TO DIE FOR men är du aldrig rädd för att få hudcancer? Eller rynkor? Läste i dina svar att du inte alltid använder spf… Och ifall du gör det använder du bara sololja med spf? Aldrig kräm/lotion? Använder du även oljan i ansiktet eller något annat alternativ? Och tillslut, vilken av Bali Bodys oljor tycker du är bäst? Anledningen till alla tusen frågor är att jag också är en soldyrkare och reser ganska mycket och jag brukar alltid få höra att jag är så himla brun men jag tycker inte att jag ens är i närheten av din bränna, självklart beror det på olika pigment osv… Men jag har nu på äldre dar börjat noja en del just över cancer och rynkor så ville bara höra vad du tänker om det ? bränner du dig aldrig? Eller flagnar? Känns som så fort jag byggt upp en bra bränna och glömmer smörja mig efter jag duschat så börjar jag fjälla direkt, sååå tråkigt! Hoppas du orkar svara på iallafall några av mina frågor haha! Du verkar vara en sån himla go och ödmjuk tjej, fortsätt som du gör så kommer du komma långt i livet på alla plan! Stor kram!

  Reply

  Hej! Jag och min kille vill göra en liknande resa som du gjorde runt i Karibien. Undrar vad allt gick på, hotell, flyg och fickpengar?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här