Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:41 | January 22, 2017

22/01-17 Frågor och svar om vår Bali resa

Det är många av er som undrar vad vi håller på med i Bali, jag ska försöka ta det från början. Here we go! Jag har sedan start jobbat mycket med företag nere i Australien, så att komma till denna sidan av världen kändes naturligt för mig. Vi bokade en biljett till Bali med planen att vara där i någon vecka och sedan dra till Australien. Vi blev kvar i Bali en månad. Sedan åkte vi till Perth i Australien i två veckor för en spännande grej. ÅH, vad jag längtar tills jag får dela med mig av det!! I alla fall, vi kände efter våran månad i Bali att vi inte riktigt hade fått nog. Vi hade flängt mycket fram och tillbaka under månaden utan en stadig punkt. Så vi bestämde oss för att åka tillbaka. Två månader till i Bali blev planen till slut. Och nu har vi en månad kvar av dessa.

Boende

Den första månaden i Bali flängde vi som sagt väldigt mycket fram och tillbaka. Vi bodde i villor och i hotell. I Ubud, Uluwatu och Canggu. Vi försökte få en känsla av vad vi gillade mest. Denna gången however, har vi bott i en villa i en månad I Berawa. Och nu byter vi till ett annat boende den sista månaden i Petitenget. Känns så mycket skönare att bo på ett och samma ställe och faktiskt få packa upp och damma av resväskan! Bägge dessa ställena ligger optimalt för oss. Lite mitt emellan Canggu och Seminyak där vi brukar hänga mest. Att bo med pool har varit ett måste för oss när vi bor här uppe. Stränderna är sådär nu under regnperioden, men det är så varmt så man vill bada titt som tätt. Att bo med pool är verkligen inte omöjligt eller dyrt här. Snarare nästan en självklarhet när man kikar på boenden. Återigen tipsar jag om Airbnb, där hittar ni alltifrån enkla boenden till flotta mer exklusiva.

Vad gör ni på dagarna?

Jag tycker ni är så goa som undrar vad vi gör på dagarna! Sån himla härlig fråga. Som är sådär svår att svara på! Idag såg min dag ut såhär, jag vaknade klockan halv elva, JA ni läste rätt!! Har nog aldrig sovit så länge i hela mitt liv!? Det regnade ute så vi bestämde oss för att åka och äta frukost ute, jag behövde bra internet för att kunna jobba. Vi åt en wrap och french toast och sedan började jag redigeringen. Vi förflyttade oss till Starbucks för ännu snabbare internet och där satt jag i några timmar och fick jobb gjort. Vad är jobb? Idag bestod mitt jobb av att redigera bilder från plåtningar vi gjort senaste veckorna. Tre jobb blev klara, över 150 bilder. Fattar ni vilken skön känsla? Nu ligger jag i sängen och väntar på att vi ska ut och äta middag med paret vi bor med. Annars brukar dagar se lite olika ut. Vi försöker att blanda semester med träning. Semester med jobb. Och semester med plugg (åtminstone Rasmus). Men våra dagar är verkligen så varierande. En dag vaknar vi vid fem för att åka iväg på plåtning. En dag vaknar vi vid nio och plåtar på egenhand när det passar oss. När vi försöker att inte äta ute för mycket (spara pengar är viktigt!) så köper vi snabbnudlar och äter till kvällsmat. Snabbnudlarna här är för övrigt världens godaste! Vissa dagar sitter jag med mail över huvudet och svarar. Vissa dagar försöker jag att inte jobba alls. Balans som jag alltid pratar om!

Favoritställen i  Bali

Åh vad jag diggar Bali! och jag hoppas verkligen att varenda en av er får möjlighet att åka ner hit. Vi har sätt lite olika här i Bali och jag har helt klart fått mina favoritställen. Ubud är mysigt, vi var där första månaden i Bali. Jag ska dock vara ärlig och säga att vi inte hann se så mycket, vi hade fullt upp med jobb. Men det verkade väldigt fridfullt, fyllt med yoga och vegansk mat haha. Canggu är fylld med mysiga fik och söta affärer. Seminyak är fyllt av affärer, alltså massivs med shopping. Och goda matställen. Berawa är det optimala området för oss, det ligger mitt emellan Seminyak och Canggu. Med genväg åt bägge hållen tar det kanske 10 minuter med moppe till varje ställe. Vi tränar i Canggu och äter Sushi i Seminyak, ungefär så 😉 Stränderna är inte toppen här uppe, så bor ni här skulle jag
föreslå ett boende med pool. Vi tar ibland moppen ner och spenderar en dag vid stranden, då satsar vi på Jimbaran som ligger precis före Uluwatu. Det tar sin tid att åka ner dit, så man får vara bra med planering. Vi åkte ner och spenderade ett par nätter i Uluwatu förra gången, här hittar ni fina stränder! Men det händer inte lika mycket här som det gör i Canggu eller Seminyak. Inte lika mycket mysiga kaféer eller affärer. Men ett måste för att få se Balis fina stränder! Bingin är våran favoritstrand. OBS det gäller att ha bra kondition för att ta sig till stränderna! Skämt o sido, fy vad jobbigt det är att gå så många trappsteg i värmen? haha.


11 kommentarer11 kommentarer om “22/01-17 Frågor och svar om vår Bali resa”

  Hej Matilda!
  Jag och min pojkvän ska iväg på en “Halva jorden runt-resa” och behöver lite tips ang långresor. Jag har frågat efter det tidigare och vet att många andra efterfrågar det också. Om du hinner skulle du kunna skriva en packlista? “Backpacks-packlista för ca 3 månader? Hade varit jättegulligt och hjälpsamt!! Och ni som tränar mycket (försöker iallafall) när ni är utomlands, hur gör ni? Går ni bara in på olika gym och betalar en engångs-avgift eller hur fungerar det? Jag älskar att träna och vill inte tappa det nu när vi ska vara iväg så länge..

  Reply

  Du har ju ganska nyligen, alltså typ under 2016 blivit stor på instagram om jag fattat rätt, kan du inte berätta lite mer om det? Hur din instagram växte till så som den är idag och hur allt liksom började för dig?

  Reply

  Vilket roligt inlägg, tack!

  Skulle vara kul om du ville berätta lite mer om ditt jobb ?
  Hur du började som modell och hur allt det fungerar. Typ hur du började, hur “bokningar” går till, vad dina “arbetsuppgifter” kan vara osv. You name it! Jag är så intresserad ?
  Även om du tjänar pengar på dina sociala medier skulle vara kul och veta hur du gör med det.

  Världens största kram på dig, fina du! ?

  Reply

  I love your blog so much!! obsessed with everything but since I don’t understand Swedish I put the text in google translate to read it haha

  Reply

  haha you legend!! thank you for the commitment, I LOVE IT! My friend tells me my swedish is so bad it’s like it’s gone through google translate. So maybe I should stick to writing in english haha!! thank you for making my day!

  Reply

  hej fina! åh ska absolut försöka knåpa ihop ett inlägg om det! Tack att du kommer med förslag, det är så roligt! Massvis med kramar xx

  Reply

  Åh vilket bra och efterlängtat inlägg! TACK!!! Men jag har ytterligare en fråga jag funderar på och det är hur ni gör med visa på Bali? Åker ni ut ur landet efter 30 dagar eller gör ni på något annat sätt? Tacksam för svar! Och tack för en superhärlig blogg med mycket inspiration!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här