Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:48 | August 13, 2017

Why is it uncool to stay away from alcohol?

In collaboration with Zalando

As I mentioned I spent my weekend at Way out west with Zalando. We stayed at hotell Pigalle, which was a dream.. The dream was so fluffy! Felt like sleeping on a cloud. Anyhow, back to the festival. First of I want to say thank you to Zalando for bringing me and my boyfriend/photographer. We had so much fun! I am so happy to be working with such a great company and the people behind it. And second I want to thank all of you guys. This actually makes me blush. Behind the screen and in real life, people came up to me during the festival and gave me so many nice compliments and said so many lovely words about me and my instagram/blog. WOW, it is so unreal for me. Can little me inspire people that much? I actually get goosebumps writing about it, haha. Thank you so much guys!! It was so much fun to see the faces following me, you guys are so beautiful! Honestly. I mean you’re my friends!! And I hope I get to meet more of you! God how amazing is this feeling!?

// Som jag nämnde igår, så spenderade jag helgen på Way out west med Zalando. Vi bodde på hotell Pigalle, och det var ju rena drömmen. Sängen var så fluffig! Som att sova på ett moln. I alla fall, tillbaka till festivalen. Vill först och främst säga tack till Zalando som tog med mig och min fotograf pojkvän. Vi hade så roligt! Jag är så tacksam att få jobba med ett sånt fantastiskt företag och människorna bakom det. Och andra, så vill jag tacka er! Detta får mig faktiskt att rodna både bakom datorn och i verklighet. Att ni kom fram till mig under festivalen!! Ni sa så fina saker och fina komplimanger om mig och vad jag gör. WOW, alltså det är så overkligt för mig. Kan liksom inte förstå att lilla jag kan inspirera så mycket!? Jag får rysningar nu när jag skriver detta, haha. Alltså verkligen, TACK! Det var så himla kul att få se lite ansikten på er, ni är ju så jäkla fina! Ärligt. Ni är ju mina vänner! och jag hoppas verkligen att jag får chansen att träffa fler av er! Gud hur fantastisk är inte denna känslan!? x

At the Zalando house we mainly did two things – relax on their roof & pimp our denim jackets. Oh and take photos of outfits details like the photo above, haha always.

// I zalando huset gjorde vi egentligen mest två grejer – slappade på deras tak & gjorde våra jeans jackor fina. Åh, och självklart tog vi bilder på min outfit som i bilden ovan, haha alltid.

Well I don’t know if pimp is the right word for me to use, haha.. I stayed pretty simple and just wrote “wild child” like my tattoo, in a pretty gold color. It was crazy how many people came and got their jacket made. Such success for Zalando. And a lot of fun!

Something I do however want to talk about, because i’m chocked people still react the way they do. I was sober the whole festival, simply because I am not a big fan of alcohol and what it does to the body. And the first reaction I get, always – when people find out i’m not drinking is something like “boring!!”. How is it boring not to fill my body with toxic? I mean don’t get me wrong I sometimes drink, like a glas of champagne to celebrate etc. And i’ve had my party period when I went to high school. But for me now, I just don’t prefer drinking. Important is that i’m more than ok with people drinking & i’m more than ok with people not drinking. Honestly, it’s up to each individual if they want to get drunk or stay sober. I’m just not okay with people dropping rude comments and sometimes even mean ones when they find out i’m sober. Who said you have to drink alcohol at a festival? I just wanted to talk about this because i’m chocked people react like this? So strange for me. I think it’s cool to do what suits you best. And for me that is not drinking alcohol, and I think that is pretty cool. Thank you guys for reading this, it’s just my thoughts coming down on paper, well almost.. haha! I really hope all of you guys had a safe and fun weekend at way out west or somewhere else x ps. of course my boyfriend and besties encourage me to do what I want, my boyfriend always buys me water or mocktails haha. And at the end of the day THAT is what matters, that the people close to you support your decision and your lifestyle. LOVE <3

// Någonting som jag dock vill prata om, just för att jag blir så chockad är reaktionen till att vara nykter. Jag var nykter hela festivalen, helt enkelt för att jag inte gillar alkohol eller vad det gör mot kroppen. Första reaktionen jag får, typ varje gång jag berättar att jag är nykter är någonting i stil med “tråkig!!”. Hur är det tråkigt att inte fylla sin kropp med alkohol? Hur är det liksom tråkigt att göra det man känner är bäst för sig själv? Missuppfatta
mig inte, jag dricker ibland. Nu förtiden är det mest speciella tillfällen, typ ett glas champagne när jag firar något. Jag hade min festperiod på gymnasiet och nu tycker jag inte om det. Viktigt att poängtera är att jag tycker det är mer än okej att dricka om man vill, och mer än okej att inte dricka om man vill det. Det är ju faktiskt mitt val. Och det är ju ditt val. Inte någon annans. Dock är jag inte okej med att människor droppar elaka kommentarer när jag säger att jag är nykter. Vem har sagt att man måste dricka massa alkohol en festival? jag ville egentligen bara ta upp detta för att jag blev så chockad att människor reagerar på detta sättet. Så himla knasigt för mig. Jag tycker ju det är coolt att öra vad som passar en själv bäst. Och för mig är det att inte dricka alkohol, och det tycker jag är ganska coolt. Tack till er som läste detta, det är bara mina tankar som kommer ner på papper.. eller ja typ haha. Jag hoppas i alla fall att ni alla har haft en trygg och rolig helg, på way out west, klubben, hemma eller var ni än var x ps. självklart är min bästisar och pojkvän fantastiska och peppar mig att göra
precis vad jag vill. Min fina kille köper alltid vatten och mocktails till mig när vi är ute haha. Och at the end of the day så är det DET som spelar någon roll. Att dina nära stöttar dina val och din livsstill. Så mycket kärlek <3


29 kommentarer29 kommentarer om “Why is it uncool to stay away from alcohol?”

  Jag var också nykter under festivalen, det är ju 3 dagar man ska orka hålla igång och då tycker jag det räcker att bara vara trött och inte bakis (för mig ?). Dock var jag positivt överraskad över hur mina vänner och bekanta reagerade, ingen hets alls utan alla förstod och köpte Cola till mig istället när de gick och köpte öl. Så skönt!!!!! Var orolig att folk skulle bemöta mig som de gjorde med dig. Man kan ju faktiskt ha roligt utan alkohol. Hoppas det var sista gången folk reagerade så på ditt val om att avstå

  Reply

  Precis!! Så glad att dom runt om dig ä så goa! Som tur är så är mitt “gäng” fantastiska och alltid stöttar mig, och at the end of the day så spelar det ju ingen roll vad andra “bekanta” tycker, men ändå chockad att det är sån hets kring alkohol, fortfarande! Hoppas din helg var amazing!! Massan kramar ❤️❤️

  Reply

  Så klart man ska få vara nykter om man vill, det är bra med coola förebilder som inte glorifierar alkohol ❤️

  Reply

  Jag dricker också väldigt sällan! O jag kan ha minst lika kul som nykter. Tycker de bara är sjukt starkt o stå emot alkohol & kunna säga o göra vad man tycker fast man är nykter! ????❤️❤️

  Reply

  Yes!! Thank you!! Sometimes I feel like having a drink, but most of the time I don’t! I don’t understand how it’s become such a social abnormality to go out and have fun with friends, and dance and party but no drink! I can have just as much fun sober as I can drinking! Social media has projected the image that drinking fancy cocktails is the “cool” and “necessary” thing to do. Drinking should be a choice, not a trend!

  Reply

  Hi beautiful! First of all, thank you so much for inspiring me too. I´ve only followed you here and on insta for like 2 weeks, but whoa you just brought back the inspiration I was lacking for a while.. Your pictures are so different and I love that you have you own style in shooting. And you are absolutely stunning! Secondly, I share your opinion on the drinking. I do sometimes drink but not very often. I don´t go out much but when I do, I do drink a few drinks usually. But for example at dinner I never drink and often at parties not either, just cause I don’t feel like I can have fun without putting toxins into my body all the time. Because of that and since I´m vegan too and all, I get super stupid comments all the time about why I don´t drink that champagne or what ever… So stupid! Everyoneshould do exactly what is best for THEM. xx

  Reply

  Alltså håller med om detta med alkohol.. det är ett så ansträngt ämne och jag fattar inte varför? Jag var nog den enda i min umgängeskrets som inte drack när vi var yngre, jag drack inte en droppe förrän jag fyllde 18 och folk tyckte alltid att jag var jättetöntig. Jag dricker fortfarande inte mycket men nu är det typ omvänt, nu är många vana vid att jag inte dricker så då blir det lite halvtaskiga kommentarer när jag faktiskt dricker.. Vore så skönt om alla bara kunde sköta sitt ?

  Reply

  Men visst är det!! Har man lika kul nykter så är det ju bara så nice, man slipper all bakisångest som kommer. WORD till dig! MASSA KRAMAR till dig finis!! <3

  Reply

  WORD! Thank you for this important comment, you are so right!! sending so much love your way! <3 x

  Reply

  Wow thank you SO much, this comment went straight to my heart <3 You are so right!! We should do what we want and what suits us best, without people dropping weird comments. In alla aspects of life! THANK YOU for inspiring me with this comment. Sending so much love your way <3 x

  Reply

  Du sa det!! Att det ska vara så kul att lägga sig i andras val och liv. Typiskt! Heja dig som gör vad du tycker passar dig!! DET är det viktigaste. Massa kramar och kärlek till dig! <3

  Reply

  Where are your cheetah shoes from!? Ps I’m trying to cut alcohol too, good for you!

  Reply

  Håller helt o hållet med dig! Folk är så hetsiga när det kommer till alkohol, som att de inte vill vara ensamma om att dricka o bli berusade utan att alla andra gör det. Så synd. Och precis, man är tydligen en tråkmåns bara för att man vill ta hand om kroppen o kanske inte känner för att dricka alkohol… suck!! Kram på dig, du är så inspirerande!

  Reply

  Måste bara säga det att jag tycker att du verkar som en helt underbar människa!!!

  Reply

  Av någon anledning togs allt bort som jag skrev? Iallafall, måste bara säga det att jag tycker du verkar som en så klok och fin människa. Din blog är den jag fastnat mest för av alla, då det känns som du verkligen är dig själv 100% i bloggen och gör din egen grej. Du är grym och en stor inspiration!

  Reply

  WORD till dig!! så himla viktigt att man vågar köra sitt eget race. Grym du är! massa kramar <3

  Reply

  men åh! Gud vad jag blir lycklig! helt varm i hjärtat <3 vill ju bara krama om dig!! Massa kramar och kärlek till dig! Tack för att du gjorde ming dag <3 xxx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här