Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:24 | September 12, 2017

todays thoughts on self love

Wearing swimsuit from Half baked London (collaboration)

I’ve talked numerous times about my relationship with food, and I feel its only right – and fair, to keep on talking about it. After my interview with Odd Molly, where I brought it up i’ve gotten so many messages on my instagram. I know that it can be hard, really hard. Even though it’s behind me I still sometimes get those kind of thoughts, so I thought I would share it with you guys what I always think about when i’m tempted to fall back into bad habits.

– Breathe & applaud yourself for getting to where you are. Close your eyes and just take deep breaths, you’ve come so far. Which is such an achievement. Don’t let one negative thought bring back dangerous actions.

– I am so much more than my body! – At the end of the day your body is you, yes. But so is your personality, your emotions and actions. And my inside is pretty damn amazing!!

– Balance. I cannot stress this enough. Balance is the key to everything. When i’m home I work out and eat healthy, and when I feel like it I enjoy something not as healthy. And when i’m on vacation I let myself indulge. I let myself take a break from working out if I don’t feel like. And I eat a piece of cake. Balance will help you.

– What is healthy for you? for me healthy is doing what makes me happy. If working out makes me happy on a monday I will do it, if eating a piece of chocolate on a tuesday makes me happy I will do that to. Healthy is not just the foods you eat or the workouts you do. For me healthy is happy. I’m happy when I listen to loud musik and work out, and sometimes i’m happy laying in bed with popcorn.

– Listen to your body. Another important thing. If your body one day says no, don’t push it. I’ve learnt this. Example, I hurt my shoulder while working out and even though I really want to push myself and do an exercise that involves my shoulder I take it easy. It’s never worth going against your body. Your body is usually right, it usually lets you know what it’s capable of and what mood its in.

– Look in the mirror and tell yourself that you are beautiful. Point out your insecurities, and instead of saying negative things about them – feed your insecurities with positivity. I’m going to share my insecurity with you guys, my arms. And today instead of reminding myself of what I don’t like about them I will write down what I like about them. They help me get through my everyday life, eating, working, getting to live the life I love. They are toned and can lift pretty heavy weights. And most importantly, they are a part of me. And I love me.

AND, if you ever need to talk to someone – message me on instagram, comment on my blog, email me. I’m here and I will always be here! x

// Jag har pratat flera gånger om mitt förhållande till mat – och jag känner att jag måste fortsätta med det. Efter min intervju med Odd Molly, där jag pratade lite om det så har jag fått så många meddelanden. Jag vet att det kan vara tufft, ibland så tufft att man inte ser ljuset. Och även om jag har lagt det bakom mig nu, efter många år så finns det fortfarande alltid en liten del kvar. Så jag tänkte att jag ville dela med mig av lite tankar som far igenom mitt huvud när jag är nära på att ramla tillbaks i dåliga vanor.
– Andas & applådera dig själv för att du har kommit dit du är idag. Blunda och ta några djupa andetag, tänk på hur långt du har kommit. Och vilket framsteg det är. Låt inte en negativ tanke ta tillbaks dig till farligt beteende.

– Jag är så mycket mer än min kropp! I slutet av dagen, hehe jag vet.. tydligen säger man inte så i Sverige!? I all fall, din kropp är du, ja. Men du är också så mycket mer än din kropp. Du är dina passioner, dina tankar, dina handlingar och dina känslor. Och min insida är ganska jäkla fantastisk!

Balans. För mig är detta ordet ett av dom viktigaste. Balans är nyckeln till allt för mig. När jag är hemma tränar jag och äter hälsosamt. Men jag kan också unna mig vad jag vill. När jag är på semester slappar jag lite mer och låter mig själv njuta fullt ut. Jag tar en paus ifrån träning om jag känner för det och jag äter en kaka om jag känner för det. Balans hjälper mig, och det kommer att hjälpa dig.

– Vad är välmående och hälsa för dig? för mig är det att vara lycklig. Och göra vad som gör mig lycklig. Om det en dag är att träna så gör jag det. Och om jag en tisdag känner för att äta choklad då gör jag det. För mig är hälsa och välmående inte bara maten jag äter eller träningarna jag gör. För mig är det glädje och lycka. Jag är glad
när jag lyssnar på hög musik och tränar, och andra dagar är jag lycklig när jag ligger i sängen och äter popcorn.

– Lyssna på din kropp. Det är också en av de viktigaste sakerna för mig. Om din kropp en dag säger nej, lyssna på den. Kämpa inte emot. Jag har lärt mig detta. Till exempel, jag skadade min axel närjag tränade och även om jag verkligen vill pusha mig själv och träna sånt som har med min axel och göra så vet jag att det är bäst att ta det lugnt, så då gör jag det. Det är aldrig värt att gå emot din kropp. Din kropp har oftast rätt och känner av vad den klarar idag.

– Ställ dig framför spegeln och påminn dig själv att du är vacker. Peka ut det du är osäker över, och denna gången så peppar du dig själv med kärlek istället för att påminna din kropp om vad du tycker är negativt med den. Nu tänker jag dela med mig av en osäkerhet för mig, mina armar. Och idag kommer jag berätta för er vad jag älskar med mina armar, istället för att förklara varför jag inte gillar dom. Mina armar hjälper mig genom dagen. Jag kan äta, träna, jobba och leva livet jag älskar tack vare dom. Dom är tonade och kan lyfta ganska tunga vikter. Och viktigast av allt, dom är en del av mig. Och jag älskar mig.

Och om du någonsin behöver prata med någon – Skriv till mig på instagram, kommentera på bloggen, maila mig. Jag finns här, och kommer alltid att göra det!


9 kommentarer9 kommentarer om “todays thoughts on self love”

  godt skrevet! Det er ubehagelig og ikke kjenne seg selv igjen i speilet, men heldigvis er hodet på riktig plass og jeg får hentet meg inn igjen og jaget “tykketrollet” på dør.

  Reply

  Underbart att läsa fler som har samma värderingar som jag. Balans är så viktigt, man ska leva och njuta och inte sätta orimliga begränsningar på sig själv. <3

  Reply

  Detta är en av många anledningar till varför du är en så stor inspiration Matilda! Skrivit det förut och skriver det igen, TACK för att du tar upp detta!! Massa kramar till dig <3

  Reply

  You’re pretty, inside and out! You actually seem like the nicest person ever. And I absolutely love your style, you could be wearing a plastic bag and you’d still look good ? Xx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här