Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

00:02 | November 24, 2017

MAKE TIME FOR YOURSELF <3

Jag har insett att jag måste ta mer tid till mig själv, det är liksom där det brister för mig i dagsläget. Jag sätter precis allt före mig själv. Och jag gillar att jag är en sån person som gör det, i alla fall när det gäller min familj och vänner <3 men ibland blir det för mycket. Nu har jag samlat lite tips från lika sidor om hur man prioriterar sig själv först. Jag tänkte dela med mig av mina favoriter, jag tror vi alla kan behöva påminna oss själv ibland. Hoppas ni gillar det!

x Lär dig att säga nej. Behöver inte ens förklara denna punkten, jag tror alla vi kan bli bättre på att tacka nej ibland. Det är en bra läxa, att verkligen känna av om man faktiskt är sugen på det. Om det kommer bidra till lycka eller stress.

x Lova dig själv att ge dig någon stund på dagen som endast är till dig. Lite “mig” tid. Det kan vara fem minuter eller 30, se bara till att lägga undan en liten stund varje dag för att släppa allt ansvar. Gör vad du känner för, eller gör ingenting alls. Gör det DU känner för just då. Våga vara ensam med dina tankar.

x Våga be om hjälp! Oavsett om det handlar om ett ärende som måste göras eller tankar som måste delas, våga be om hjälp. Det är inte svagt, utan starkt.

x Bestäm dig för att du förtjänar lite tid åt dig själv varje dag! känn dig inte skyldig för att ta tid för dig själv. Och känn inte att du hade kunnat göra massa andra saker istället. I det långa loppet är det behövligt och VIKTIGT. Egentid är inte själviskt, utav nödvändigt.

x Stäng av notiser! Jag har stängt av notiser för min mail tex och det har varit fantastiskt. Det har hjälpt mig väldigt mycket och hjälper mig att inte bli så stressad.

x Glöm inte att andas. När allt blir lite för mycket, ta ett steg tillbaka och andas ut. Allt löser sig. Ta tio djupa andetag när du vaknar. “‘Breathing deeply brings oxygen to your brain which clarifies your thoughts and energises your minds helping you to plan your day more efficiently,'”

x Kärlek,

Matilda

// I’ve realized that I need to make some more time for myself, that’s where it is missing for me today. I put everything before myself. And I like that i’m that person, especially when it comes to me putting my family and friends first <3 but sometimes it all gets a bit too much. So I gathered some tips from different pages on how to prioritize yourself first. I thought I would share my favorites with you, because I think we all need to remind ourselves of these things sometimes. Hope you like it!

x Learn how to say no. Do I even need to explain this? I think we all need to get better at saying no, it’s a good lesson, to actually take a minute and feel if it will bring joy or more stress to say yes.

x Promise yourself to give yourself some time during the day for yourself. A little “me” time. Even if it’s five or thirty minutes, it’s important. Put aside some time to really relax and let go of evyerhting else. Do what you feel like or don’t do anything at all. Do what YOU feel like at that time. Dare to be alone with your thoughts.

x Dare to ask for help! Whatever it’s about, ask for help. It’s not a sign of weakness but a sign of strength.

x Decide that you deserve some time for yourself every single day. Don’t feel guilty because you’re talking time for yourself. And don’t feel like you could have done so many other things. In the long run it’s necessary and IMPORTANT. Self time isn’t selfish it’s necessary.

x Turn of push notifications. I turned of my notifications for my mail and it helped so much. I’m not as stressed about having to answer everything right away anymore.

x Don’t forget to breathe. When everything feels a bit too much, take a step back and breathe out. Everything will be okay. Take ten deep breaths when you wake up. “‘Breathing deeply brings oxygen to your brain which clarifies your thoughts and energises your minds helping you to plan your day more efficiently,'”

Love,

x Matilda


16 kommentarer16 kommentarer om “MAKE TIME FOR YOURSELF <3”

    This all is so true !!! … I’ve had a very stressful time behind me… I’ve started a blog now – for my freetime ? , …..and I just want to calm down and enjoy the important things in life… Thank you so much Matilda ! Julia x http://nouw.com/juliakaplan

    Reply

    Oh amazing! I wish you the best of luck angel, don’t forget to breathe <3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här