Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:35 | December 20, 2017

for you

Idag när jag vaknade sprang hundra tankar runt i mitt huvud, som alltid. Denna gången fastande jag dock på ämnet “kropp”. Dem senaste månaderna har varit väldigt intensiva, väldigt mycket resor och jobb. Och hälsan har tagit stryk. Jag har liksom inte haft tid till mig själv. Att säga att hälsan har tagit stryk kanske är lite överdrivet, ja det är det nog. Men ibland måste man överdriva lite för att verkligen markera. Det jag menar är att jag inte haft tid till att träna eller äta rätt. Vad nu rätt är. Att stå framför kameran varje dag är väldigt påfrestande, man liksom ser allt. Och så liksom kommer dom där tankarna. Åh tänk om jag hade haft lite mindre armar, eller lite mindre fett på magen. Okej och vadå? det kommer inte göra mig lyckligare, för då lär jag med all sannolikhet inte vara nöjd heller. Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta, eller jo det vet jag – jag vill inte att ni ska kolla på mina sociala kanaler och känna ångest. Jag vill att ni ska kolla på mina sociala kanaler och känna att ni blir inspirerade, till att vara den bästa versionen av er själva. Och den bästa versionen av er själva är den ni ÄR. För ni är så perfekta precis som ni är. Om ni är en storlek xs, s, m, l eller xl eller mindre eller större. Ingen siffra på ett klädplagg får NÅGONSIN definiera vem ni är. För vet ni vad? jag var inte lyckligare när jag räknade kalorier. När jag mätte upp mitt mjölkglas på morgonen eller tryckte ner mig själv för något jag ätit eller för träningen jag inte gjort. Jag var olycklig då. Jag är lycklig nu, när jag inser att maten är viktig för kroppen, och för mig. När jag kan äta godis utan att straffa mig själv. När jag insett att alla storlekar är vackra. Och för dom människor som inte håller med, ni kan dra ut ur mitt liv! Jag blir besviken, så jäkla besviken om ett företag väljer mig som modell och sedan redigerar min midja mindre eller mina armar mindre. Vem har gett dig rätt till att ändra något på min kropp!? Jag är NÖJD. Mer än nöjd. För jag är vacker. Med kurvor, bröst och höfter. Med armar som är starka och orkar lyfta tunga vikter på gymmet. Och ni ska också vara det. För varje del av er kropp fyller en funktion och gör er så himla, himla vacker. Låt aldrig någon annan eller dig själv få dig att tänka något annat. Våga gå emot alla jävla rubriker i tidningar som säger hur man blir smal på tio dagar, eller rubriker på sociala medier som säger vad en VS modell äter. Lär känna din egen kropp, mata den med positiv energi och bränsle. Våga älska dig själv, det är så jävla tufft. Och viktigt.

// Today when I woke up hundreds of thoughts ran through my head, like always. This time I got stuck on the subject “body”. The last couple of months have been very intense, a lot of traveling and a lot of jobs. And my health has fallen behind, if you know what I mean. What I mean is that I haven’t had time to work out regularly or eat right. Whatever eat right means. To stand infant of a camera is really testing, I see everything. All the angles. And then the thoughts come to my head. Oh what if I had smaller arms, or less fat on my stomach. Okey, so what if!? I wouldn’t be happier then. And I would probably never be 100% happy. I don’t really know what I am writing this, sorry that’s a mistake I do know why. I just NEVER want you to look at my social media channels and feel anxiety. I want you to feel inspired, to be the best version of yourself. And a secret? the best version of yourself it the one you are. Because you guys are perfect exactly the way you are. If you’re a size xs, s, m, l, xl or bigger or smaller. No number on your clothing should EVER define who you are. Because you know what? I wasn’t happier when I counted calories. When I measured my glass of milk in the morning or gave myself shit for a workout that I didn’t do or for something I ate. I hammy now, now that i’ve realized that food is important for my body and for myself. When I can eat candy without punishing myself. And when i’ve now realized that every size in the world is beautiful. And for those who don’t agree, you can get out of my life. I am disappointed, so damn disappointed in companies that chooses me as the model and then retouches my waist to make it smaller or my arms smaller. Who the hell gave you the right to change something on my body!? I’m HAPPY. More than Happy. Because i’m beautiful. With curves, boobs and hips. With arms that are strong and can lift heavy weights at the gym. And you should be to. Because every part of your body fills a function and makes you so, so beautiful. Never let anyone else, or you let yourself think anything else. Dare to go against all the damn headlines in magazines that tell you how to get skinny in ten days, or headlines in social media that tells you what a VS model eats. Get to know your own body and feed it with positive energy and fuel. And learn to love yourself, it’s so damn cool. And necessary.24 kommentarer24 kommentarer om “for you”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för den boosten! <3

  Reply
 • Tack för kommentaren!! massa kärlek <3

  Reply
 • Du ska veta att du har så jäkla rätt i allt du säger, du är en stor inspiration för mig. Det är sånna som du som gör att man klarar av dagen och vill nå sina drömmar. Fortsätt med det du gör för alltid<3

  Reply
 • Du ska veta att du har så jäkla rätt i allt du säger, du är en stor inspiration för mig. Det är sånna som du som gör att man klarar av dagen och vill nå sina drömmar. Fortsätt med det du gör för alltid<3puss och kram

  Reply
 • Åh blir helt varm i hjärtat <3 tack snälla, fina, fantastiska du! Skickar över massa kramar och kärlek x

  Reply
 • haha oj råkade kommentar två gånger, förlåt haha(inser nu att det blir en tredje om man räknar denna)

  Reply
 • haha tjohoooo!!!

  Reply
 • So damn true!!! ❤❤❤

  Reply
 • <3 !!!!!

  Reply
 • Jag tänkte på detta med kärlek till sin kropp senast igår när jag såg en av dina bilder, och speciellt din instastory om den boken du hade fått hem. Du är alltid så okonstlad på bilder, så älskvärd och enkel. Så vacker och full av kärlek, och jag tänkte, herregud vilken inspiration hon är. Så extremt mycket feel good. Du är så duktig Matilda och jag ser så mycket upp till dig.

  Reply
 • Men åh <3 blir ju helt rörd! och generad! Tack snälla för kärleken. WOW <3 skickar den tillbaka till dig!! Massa kramar och kärlek xxxx

  Reply
 • It’s so true! I actually began to wear less makeup because of you, I feel I’ve learned to love myself more just by your inspiration. Keep on doing what you do! <3

  Reply
 • Oh wow <3 this comment means the WORLD. Thank you so much for taking your time to write it. I am so happy and touched that i've inspired you. You're one of a kind! sending love babe xx

  Reply
 • Thank you so much Matilda for sharing this beautiful, honest and empowering message. We couldn’t agree more with you to block out the noise around getting skinny and accepting your body for what it is. We as a brand think size inclusion and body diversity is our reposnsibility to demonstrate ❤️ Xox

  Reply
 • Thank YOU so much for this comment, it really means the world <3 and I am so happy you guys do what you do, what a great message to send out to all of the girls and woman in the world! Sending love xx

  Reply
 • ❤️!!!

  Reply
 • <3 !!!!

  Reply
 • You are pure Love Matilda!! ❤️

  Reply
 • as are YOU! <3 xx

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ SÅ klok!

  Reply
 • ÅH tack <3 !!!!

  Reply
 • Tredje inlägget in och känner redan att jag bara måste kommentera. Gör otroligt sällan det men kändes så jävla motiverat nu. GUD vad det är inspirerande att läsa såna här texter tillsammans med alla vackra outfitbilder. Du verkar vara en så bra människa och jag blir fan rörd av att läsa när du skriver om sånt som ofta förknippas med andra influencerbloggar, kroppsfixeringen. Speciellt inlägget om juicen där du förklarar att du faktiskt åt mer. Ibland verkar det ju som att bloggare aldrig käkar riktigt mat. Eftersom det oftast bara är foton på juicer och grapefrukt med sked. Fint att hitta en blogg där det känns som att du är en ärlig och “vanlig” person i den meningen att du inte strävar efter att bara lyfta fram allt det perfekta. Tack för en underbar blogg!

  Reply
 • Efter att jag har läst detta känner jag mig hel, glad för att vara just jag. Det är äntligen nu jag kan gå runt och vara nöjd över min kropp och mig själv oavsett hur mycket jag hör varenda dag om hur jag ser ut! Du lyfte upp mig ett snepp högre upp, TACK❤️

  Reply
 • Beau <3

  Reply