Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:05 | January 5, 2018

NATURAL CYCLES

Hej änglar! Idag tänkte jag prata om något som vissa tycker är lite jobbigt, men som är SÅ VIKTIGT. Preventivmedel! Jag har sedan jag var ungefär 15 år gått på P-piller fram och tillbaka. Jag började egentligen med det för att kunna “styra” min mens. När jag fick pojkvän var det även för att förhindra att bli gravid. Men jag har aldrig varit nöjd. Mellan P-piller har jag också testat på mini piller och p-stav. Vilket båda resulterade i oregelbunden blödning i månader.. alltså MÅNADER. Jag kände mig så vilsen och ur kontroll. Jag har aldrig heller gillat tanken av att stoppa i mig hormoner för mig har det inte känts bra. När jag då fick förfrågan om ett samarbete med Natural Cycles kändes det klockrent. Jag har i flera månader pratat med Rasmus om Natural Cycles. Hur fantastiskt det låter vara helt naturlig och lära känna min kropp mer. Det var nästan läskigt när jag läste mitt mail om samarbetet, snacka om attraktionslagen. Har någon av er hört talats om Natural Cycles? Om inte ska jag försöka göra er lite klokare, jag lovar att det är intressant.

Natural Cycles är alltså en termometer kombinerad med en app som fungerar som ett preventivmedel. Det jag fastnade för var att det är helt fritt från hormoner, alltså slipper jag alla sidoeffekter som t.ex p-piller gett mig. Med appen kan jag lära känna min kropp och hur min cykel fungerar. Jag har faktiskt aldrig förstått hur min cykel fungerar, eftersom jag många gånger skjutit upp min mens har jag inte haft koll. Ibland kunde den komma även om jag gick på piller (men då var det som jag nu lärt mig inte riktig mens, utan bara en mallanblödning) och ibland kom den inte alls. För mig känns detta som ett självklart steg, inget preventivmedel är ju 100% säkert – som vi alla vet. Men nu är det jag som är i kontroll!

Så hur funkar detta? Jag vaknar på morgonen och mäter min temperatur med hjälp av termometern (Natural Cycles termometer är inte en vanlig febertermometer, det är en basaltermometer med två decimaler!), skriver in min temperatur i min app och voila – så enkelt är det. Men det kräver disciplin ändå, man måste komma ihåg att mäta och vara nog med de fertila dagarna. Nu kommer appen att visa om det finns risk att jag är fertil, då står det med röd text Använd Skydd. Och om jag inte är fertil kommer det stå med grön text Ej Fertil. Alltså måste du använda skydd på dem röda dagarna för att inte riskera att bli gravid, eller avstå helt att ha sex. När du har en grön dag kan du inte (med 99,5% säkerhet) bli gravid. Dock är det viktigt att veta att preventivmedel inte skyddar mot könssjukdomar. Så, oavsett om du väljer att testa Natural Cycles eller annat preventivmedel som P-piller är det viktigt att alltid skydda dig mot könssjukdomar.

Det tar några veckor för appen att lära känna din cykel vilket bidrar till att det blir en del röda dagar i början. Där jag själv är nu. Jag pratade med en vän som började med Natural Cycles för några månader sedan och hon berättade att hon precis kommit dit där appen lärt känna hennes cykel mer och visar fler gröna dagar. Det kanske känns lite jobbigt i början, men jag tänker att det är värt det.

Jag har precis börjat med detta och tänkte därför berätta lite kring mina tankar..

 • Att ta tempen varje morgon är faktiskt inte alls jobbigt. Jag har läst många kommentarer på nätet att människor tycker det verkar jobbigt att ta den, jag har inte upplevt det. Den ligger vid min mobil så när jag vaknar tar jag den, skriver in siffrorna i appen och sedan vaknar till. Under tiden jag tar tempen hinner jag reflektera lite kring dagen, vilket faktiskt är skönt. Istället för att bara kasta mig mot mobilen för att vakna. Viktigt att veta är att man inte behöver ta den EXAKT samma tid varje morgon, självklart ska man försöka ta det så jämnt som det går men +-2 timmar är okej.
 • Att det är helt fantastiskt kroppen klarar sig helt naturligt. Bara tanken av att jag sköter allt på egen hand är befriande. Det ska bli så spännande att se om det händer något med kroppen om jag märker skillnad. Jag har ju bara använt mig av Natural Cycles i en vecka än så länge. Det blir ett längre samarbete detta, eftersom jag verkligen vill ge er mina genuina och ärliga tankar om hur detta fungerar för mig.
 • Jag tycker absolut att det känns värt att vakna på morgonen, ungefär samma tid och ta min temperatur. Istället för att ta ett piller som innehåller hormoner. Jag ska vara ärlig, när jag gått på p-piller är det så jäkla många gånger jag glömt att ta pillret och istället kanske tagit ett extra för att verkligen vara säker. Är det bra verkligen!? Jag var orolig att jag skulle glömma av att ta tempen varje dag men känner att det faktiskt är lättare att komma ihåg den, den ligger ju vid min mobil på morgonen. När jag stänger av alarmet känner jag ju till och med att den ligger där.

Kram på er xx


7 kommentarer7 kommentarer om “NATURAL CYCLES”

  Underbart! Älskar natural cycles också. Det som jag också gillar är att även min partner kan ha appen och se hur cykeln ser ut, när jag har PMS, mens och är grön respektive röd.

  Grym blogg och kör hårt med allt du gör! Bästa!

  Måste bara fråga vart din perfekta ”pyjamas” du har på bilderna i inlägget. Siden och vit, MÅSTE bara veta vart du köpt setet. Tacksam för svar! Kram 🙂

  Reply

  Vilken fräsch portal! Jag älskar hur stilren designen är

  Reply

  Jag läste precis nu på Aftonbladet att det företaget anmäls nu för att flera blivit gravida ändå ?

  Reply

  Ja, jag har också hört på nyheterna att det är 100 personer som blivit gravida och företaget blir stämda. Vet att det inte är ditt fel, men hur tänker du angående ditt samarbete nu??

  Reply

  Hej tjejen! Jag tror fortfarande på produkten och kommer att fortsätta använda den. Alla är ju så jäkla olika och är man inte noggrann (oavsett vilket preventivmedel man använder) så finns det ju risker. Jag har ingen i min närhet som blivit gravid med Natural Cycles, men som blivit gravid fast dom gått på p-piller.. så det är ju så svårt!! Verkligen ett svårt ämne eftersom vi alla ju är så olika. Natural Cycles har växt så snabbt och sjävklart ökar oönskade graviditeter också. P-piller har ju t.ex funnits så mycket längre!! Jag är glad att slippa hormoner och tycker det är ett skönt sätt att skydda mig. Skulle dock rekommendera det mest till tjejer i stabilt förhållande och som kan ta ansvar och vara noggranna. Dock tycker jag det gällande ALLA preventiv medel som man måste ta eller hålla koll på liksom. Vad tänker du? <3 Massa kramar x

  Reply

  Du ska försöka mäta tempen exakt samma tid varje morgon, sover du lite längre så rekommenderas det att du inte mäter. Däremot kan du somna 2 +/- h tidigare/senare än vad du brukar men tempen ska alltid mätas vid ungefär samma tidpunkt på morgonen 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här