Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:48 | March 10, 2018

my favorite hair products

this post contains adlinks

Ok, så dags att snacka hår – får så många frågor om mitt hår varje dag. Vi börjar med färgen, jag färgar inte mitt hår längre. Detta är äntligen min naturliga färg igen. Det tog ett tag att få tillbaka den, så nu kommer jag inte riskera håret igen haha. Jag gick från att ha ombré (alltså väldigt mörk botten och ljusare toppar). Från den färgen till färgen jag har nu gick det något år. Kanske två. Nu när jag går till frisören nuddar jag inte färgen längre. Ibland, väldigt sällan – kanske en gång om året gör lite slingor för att få det att se lite mer alive ut.

// Ok, so hair talk – one of the most asked questions I get. First the color, I don’t color my hair anymore. This is now, finally my natural hair color. It took me a while to get it back so now I won’t ever touch it again.. at least that’s my feelings now haha. I went from having an ombré (so dark roots – very dark roots and lighter ends). From that color to the color I have now it’s been a couple of years. Well maybe two years. And now when I go to the hair dresser I don’t touch the color anymore. I sometimes, very rarely.. maybe once a year just get a couple of highlights to make it a bit more alive. 

LUGGEN – Jag får så många frågor om luggen och verkligheten är att jag bara låter dom lufttorka. Dom faller som dom gör naturligt, vilket förmodligen är en anledning till att jag har haft den så länge som jag haft. Eftersom jag inte behöver lägga ner extra tid på det. OM jag har tränat tillexempel och har haft allt hår bakåt och ändå vill se lite söt ut dagen efter jag kan blöta ner den och blåsa den. Jag har visat hur jag gör detta i en video, så då kan ni kika här. Det viktigare är att blåsa luggen åt båda håll. Ehh så svårt att förklara, kika på videon istället haha!

// THE BANGS – I get asked a lot what I do to my bangs, and the reality is that I actually just let them air dry. They fall the way they do naturally, which is why i’ve kept them for so long. It’s not extra work for me to have them. IF however i’ve worked out and had all of my hair back and I still want to look cute the day after, I can wet them and blow dry them. How I do this i’ve showed in a video which you can look at here. The important thing i’ve noticed for my bangs is to blow dry them both ways. Eh, this is hard to explain.. watch the video instead haha!

Dry texture spray – Jag använder denna i hela håret, oftast när jag precis duschat annars behöver jag den inte. Den ger liksom bara det lilla extra. TIP: Spreja den försiktigt i luggen för att få lite mer texture i den. Ni frågar många om hur jag sköter min lugg och om jag har något tips, här är ett! Ett måste för mig, så köp – prova – och berätta om ni gillar den!

// I use this one all over my hair, mainly when it’s newly washed otherwise I don’t need it. It just adds that little extra to the hair. TIP: Spray it gently in your bangs to get more texture in them, I know many of you ask if I have any tips on how to maintain the bangs. This is one of them! This is a must have for me, so get it and try it and let me know if you like it!

Hair oil – Jag använder nu en från Gisou som funkar väldigt bra. Jag lägger den i topparna kanske två gånger i veckan. Eller så många gånger som jag duschar håret. Jag lägger alltså i det i topparna när håret är blött.

// I now use one from Gisou which i’ve felt worked really well. I use it around twice a week. Or as many times as I wash my hair. I use it when it’s wet. 

Dry shampoo –  Torrshampoo är verkligen min bästis haha. Jag tvättar håret ungefär två gånger om veckan och luggen blir ju alltid smutsig innan resten av håret. Man tar ju alltid i luggen och fixar till den. Därför är torrshampoo ett måste för mig. Jag använde mig av batiste innan men min frisör var inte imponerad av mig då. Nu använder jag denna och den är amazing. Jag gillar inte produkter som man liksom kan känna i håret, om ni vet vad jag menar.

// Dry shampoo is definitely my best friend haha. I wash my hair around twice a week and it’s not secret that the bangs get dirty before the rest of the hair, since you’re always touching them. Dry shampoo is because of this reason a must have for me. I’ve used batiste a lot before which my hair dresser has told me is not the best. I’ve gone over to this one and it works wonders for me. I don’t like dry shampoos that I can feel in my roots, if you know what I mean. 

Shampoo & Conditioner – Att jag älskar kokos är inte heller en hemlis, jag menar finns det en godare lukt i värden haha. Jag absolut älskar schampot och balsamet från OGX.

// Another thing that’s no secret is that I LOVE coconut, I mean is there a better scent in the world haha. My absolute favorite shampoo & conditioner is from OGX

If you have a question about my hair routine, comment below <3 x 


6 kommentarer6 kommentarer om “my favorite hair products”

  Det är sällan jag kommenterar bloggar men jag känner bara att jag MÅSTE. För några månader sedan började jag följa dig på sociala medier och är så fascinerad över vilken fantastisk människa du verkar vara. Jordnära och klok. Bara på några månader har du hjälpt mig att inse att jag duger som jag är, att man ska vara nöjd över sig själv. Detta efter flera års kamp mot min anorexi har jag äntligen landat i det och börjar må bättre. Mycket tack vare sånna fantastiska influensers som du, som lär ungdomar at man ska vara stolt över sig själv, att man inte behöver ton med smink, bara äta sallad och träna som ett freak.

  Känns tryggt att ungdomar växer upp med dig som förebild. Du är en riktig stjärna!

  Kram!

  Reply

  Love this post! I am always looking for haircare recommendations. Your hair is literal goals. I finally stopped coloring my hair, too, and am embracing my natural color. 🙂 LOVE your photography style, by the way. xx

  Madison | Breakfast at Madison’s

  Reply

  hej fina matilda! är själv på jakt efter en bra texture spray, minns att du nämnt någon från redken tidigare. Så måste passa på och fråga, vilken rekommenderar du – redken eller morroccanoil? kram & ha det så fint! xx

  Reply

  Hej fina! Det stämmer, innan använde jag redken wind blown. Den gick inte att ha i luggen, sprejade jag den på luggen vaknade jag med en lugg som stod åt alla håll dagen efter haha.. den känns liksom lite mer manisk haha. Därför tycker jag om denna mer just nu. Den ger även bra textur i längderna och luktar lite mildare. Båda är fantastiska!! Men just för luggens skull så skulle jag säga denna! Massa kramar xx

  Reply

  Hej hej! Var någonstans är klänningen ifrån? Så fin!!! <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här